Yazar: Aykut Durgut

Fusion 360 programının geliştiricisi Autodesk firması yıllardır süregelen tecrübesiyle ve ürettiği tasarım yazılımlarıyla mühendislik/mimarlık sektöründe adını duyurmuş, hatta sadece adını duyurmakla kalmayıp sektörün büyük bölümünü piyasaya sürdüğü yazılımlarla domine etmiş ABD menşeli bir şirkettir. İlk ürünleri olan AutoCAD, vektör tabanlı bir CAD (Computer Aided Design) programıdır. Şu anda ise bu yazılım birçok mühendislik tasarım derslerinde direkt olarak kullanılmaktadır. Tabii ki bunda Autodesk şirketinin lisans öğrencilerine sunduğu “Education License” programı da oldukça etkili. Autodesk yazılımlarından “Education License Nasıl Alınır?” isimli yazımızı okuyabilirsiniz. CAD yazılımlarının endüstriyel pazarlara açılması konusunda öncülük yapan Autodesk, perspektifini sadece mühendislik tasarım programlarıyla sınırlı tutmayıp 3D model tasarım,…

Okumaya Devam Et

3D Yazıcılarda Kalibrasyon Hataları (Can Yakan Hatalar) 3 boyutlu yazıcılar şüphesiz prototipleme ve üretim konularında endüstriyel ekonomide yepyeni bir sayfa açarak tasarlanan ürünün üretimi için sizi herhangi bir kalıbın içerisine sokmadan sadece tasarım-yazıcı ikilisiyle ister ticari ister de hobi amaçlı üretim yapmanıza olanak sağlamıştır. Böylece ufak bir prototiplemeden profesyonel ürün geliştiriciliğine kadar birçok alanda hem maddiyattan hem de zamandan müthiş tasarruf edilmeye başlanmıştır. Fakat üretim aracının (3D-CNC Cihazları) işlev/boyut oranı ne kadar büyük olursa o kadar fazla bakıma ve kalibrasyona ihtiyacı olduğu da bir gerçektir.( 3D yazıcılarının bakımı neden önemlidir, bu bakım nasıl yapılır hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için…

Okumaya Devam Et

Fikirler… Birçoğumuzun Dünya’yı daha konforlu yapacak daha yaşanabilir kılacak fikri/fikirleri mevcuttur. Bazılarımız bunları hayata geçirebiliyorken bazılarımız ise belki motivasyon belki de imkanların yetersiz olmasından kaynaklı bu fikirleri hayata geçiremiyor. Hele ki günümüz Dünya’sında öğrenciyseniz hayallerinizi bırakın somut olarak hayata geçirmeyi endüstride yer etmiş firmaların tasarım yazılımlarına (Fusion 360 Öğrenci Lisansı gibi) dahi lisans parası ayırmak çok mümkün gözükmüyor. Bahsini ettiğim bu iki problemden (motivasyon ve kaynak yetersizliği) belki şu anda motivasyon kısmını çözemesem de hayallerinizi tasarlamanız için bir kaynak önerisinde bulunabilirim. Özellikle mühendislik/mimarlık öğrencisiyseniz ve/veya herhangi bir bölümde öğrenci olsanız dahi üretim/tasarım işleriyle ilgiliyseniz Fusion 360’ın ne olduğunu duymuşsunuzdur. Eğer…

Okumaya Devam Et